Korisnički servis: Registrujte se
4_Sajt_baner_1024x260_2.png

02. 10. 2019.

Konferencija "Umrežavanjem do promene" - Završni događaj NEP4

KONSTRUKTIVNI PANELI ZA KRAJ ČETVRTOG CIKLUSA NELT EDUKATIVNOG PROGRAMA
 

Konferencijom „Umrežavanjem do promene“ u prostorijama Nove Iskre na Dorćolu, završen je četvrti ciklus Nelt edukativnog programa (NEP4) koji kompanija Nelt realizuje u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12Hub. Polaznici četvrte generacije NEP-a osmislili su, organizovali i moderirali otvorene i slobodne diskusije o gorućim društvenim temama i izazovima. 
 

Značaj neformalnog obrazovanja u „popunjavanju pukotina formalnog“, inicijative u očuvanju životne sredine koje sve češće dolaze od mladih ljudi, kao i mogućnost interdisciplinarne saradnje u digitalnom i fizičkom prostoru, teme su koje su se našle u fokusu učesnika završne konferencije. Radoznalost i želja polaznika Nelt edukativnog programa da otvoreno diskutuju na teme od važnosti za širu zajednicu, govori o spremnosti mladih da uoče izazove i osmisle adekvatna rešenja.|
 

Kao i prethodne godine, Nelt edukativni program okupio je 23 studenta sa 12 različitih fakulteta iz Beograda i Novog Sada. Grupa fantastičnih mladih ljudi dobila je priliku da, kroz dinamične radionice, projektni timski rad i susrete sa umetnicima i profesionalcima aktivnim u različitim domenima, izađu iz okvira formalnog obrazovanja, steknu nova iskustava, ojačaju kritički kapacitet i osnaže svoje veštine.


Detalji o programu se mogu pronaći na novoj veb stranici www.nep.rs koja je i prvi put zvanično predstavljena na konferenciji.


"Mislim da sam od početka NEP4 programa postala odgovornija, zrelija i odlučnija osoba, koja je dodatno unapredila svoje sposobnosti komunikacije, timskog rada i istraživanja", zaključuje Ivona Petrov, studentkinja arhitekture i jedna od učesnica.

Galerija