Korisnički servis: Registrujte se
4_Sajt_baner_1024x260_2.png

06. 03. 2017.

NELT OTVORIO LOGISTIČKI INTERMODALNI TERMINAL U DOBANOVCIMA

Beograd 03. mart 2017. – Kompanija NELT otvorila je prvi privatni železnički logistički terminal u svom Centralnom distributivnom centru u Dobanovcima, čime je u potpunosti zaokružila portfolio logističkih usluga. 
 
NELT intermodalni terminal predstavlja nadgradnju postojećeg sistema integrisane logistike i otvoren je za sve aktere na tržištu u uvoznim, tranzitnim i izvoznim poslovima. Na usluzi je brodarskim kućama, železničkim operaterima, logističarima, špediterskim kućama ali i  proizvođačima, vlasnicima brendova i drugim distributerima.
 
„Intermodalni transport je  sinonim za ekonomično, efikasno I ekološki održivo globalno kretanje svih vrsta roba. Mi u Neltu težimo da naše poslovanje bude prepoznato upravo po ovim  atributima. Novim setom logističkih usluga koje pokrećemo aktiviranjem intermodalnog terminala našim klijentima omogućićemo  smanjenje logističkih troškova, ali doneti I brži, sigurniji i kvalitetniji transporti servis. Redovni nedeljni železnički transport kontejnera u uvozu I izvozu na relaciji luka Rijeka-Nelt Dobanovci je prvi od servisa koje stavljamo na raspolaganje tržištu. Za društvo i državu bitan je efekat smanjenja emisije štetnih gasova i rasterećenje drumske infrastrukture.“ izjavio je Ivan Milićević, menadžer operacija i razvoja NELT LSP.
 
Novi NELT terminal je prugom povezan sa svim evropskim lukama i kopnenim terminalima. Autoputevi E-75 i E-70 se ukrštaju na udaljenosti od šest kilometara od terminala, dok je aerodrom Nikola Tesla udaljen deset kilometara. Unutar NELT logističkog centra funkcioniše i carinska ispostava sa skladištem, što omogućava punu podršku i fleksibilnost različitim procesima i robnim tokovima.

Galerija