Korisnički servis: Registrujte se
4_Sajt_baner_1024x260_2.png

06. 11. 2017.

Nelt i Dachser predstavili novu uslugu transporta prehrambenih proizvoda

Zahvaljujući saradnji dve kompanije biće omogućena nedeljna isporuka prehrambenih proizvoda iz Evrope na tržište Zapadnog Balkana

 

Predstavnici sektora logistike u kompaniji Nelt i članovi menadžmenta jednog od globalnih lidera specijalizovanih za logistiku hrane, nemačka kompanija Dachser,  održali su prezentaciju o servisu kojim je omogućena nedeljna isporuka komadnih pošiljki prehrambenih proizvoda iz cele Evrope u Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu preko NELT logističkih i distributivnih kanala.

 

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici kompanija zainteresovanih za ovaj servis kao i predstavnici medija. Događaj je organizovan u saradnji sa Nemačko - srpskom privrednom komorom. Nakon prezentacije gosti su imali priliku da obiđu Neltov poslovni kompleks u Dobanovcima i bolje se upoznaju sa ostalim uslugama koje naša kompanija pruža u okviru svog LSP portfolija.

 

Ovaj servis je omogućen zahvaljujući članstvu koji je naša kompanija ove godine u Evropskoj mreži za distribuciju prehrambenih proizvoda (The European Food Network) na čijem je čelu kompanija DACHSER. Mreža pokriva 34 zemlje EU i raspolaže sa oko 1,74 miliona kvadratnih metara prostora za skladištenje hrane i oko 10.500 kamiona hladnjača

 

“Ulaskom kompanije NELT u sastav Evropske mreže za distribuciju prehrambenih proizvoda je veoma značajan korak za nas kao kompaniju i u duhu je naše strategije stalnog rasta i razvoja. Kontinuiran i direktan transport prehrambenih proizvoda po najvišim standardima  će uticati na razvoj i kvalitet tržišta Zapadnog Balkana. Benefiti koje korisnici našeg servisa ostvaruju su sigurnost isporuke, ekonomičnost i jednostavna komunikacija prilikom praćenja pošiljki. U sledećoj fazi je planiran i servis izvoza ka tržistu EU.” izjavio je Ivan Milićević, Nelt LSP menadžer operacija i razvoja.

 

“Kompanija NELT svojim inovativnim pristupom u poslovanju, stabilnim i kontinuiranim rastom doprinosi ispunjavanju jedinstvenih standarda naše mreže u pogledu procesa i informacionih sistema kojima osiguravamo pouzdanost i kontinuitet. Ekspertiza i snažno prisustvo na lokalnom tržištu naših partnera je od ključnog značaja za održivost mreže, a NELT ispunjava sve uslove i vidimo ga kao ključnu figuru za region Balkana”, izjavila je Hajdi Mathaus, direktorka razvoja Evropske mreže u kompaniji DACHSER.

Galerija