Korisnički servis: Registrujte se
Baner_karijera_1024x260.png

Politika regrutacije i selekcije kandidata

Naša ideja je da svakom kandidatu omogućimo da iskaže svoje najbolje osobine i potencijal. U skladu sa tim, možemo da odredimo koji posao odgovara njegovim afinitetima. Opšti princip regrutacije i selekcije kojim se vodimo u Neltu je pružanje jednakih šansi svim kandidatima.

Procedura selekcije je definisana tako da svi kandidati, koji odgovaraju uslovima otvorene radne pozicije, budu pozvani u sledeći krug selekcije. Broj intervjua i vrsta testova zavise od radne pozicije za koju kandidat aplicira. Intervjue obavlja sektor ljudskih resursa, u saradnji sa menadžerima sektora u kojima postoji otvorena radna pozicija.

Svaki korak u procesu selekcije je eliminacione prirode.

Kandidati koji zadovolje sve kriterijume selekcije mogu očekivati ponudu za posao ili evidenciju u Neltovoj bazi kandidata kako bi bili kontaktirani kada se otvori ista ili slična radna pozicija. Na kraju procesa selekcije svi kandidati su obavešteni o ishodu konkursa.

Novim zaposlenima nudimo konkurentan kompenzacioni paket, priliku da u potpunosti iskažu svoje sposobnosti i inicijativu, da rade u timu mladih i sposobnih ljudi po standardima vodećih svetskih kompanija.

E-mail na koji se mogu slati radne biografije: posao@nelt.com